Asociatia umanitara “O Noua Zi Slatina” este o organizaţie non-guvernamentală (abreviat ONG),este o institutie care lucrează independent faţă de activitatea guvernului, deşi unele ONG-uri sunt parţial sau integral finanţate de acesta. Asociatia noastra s-a infiintat in anul 2018 si activeaza in domeniul serviciilor sociale deservind categoriile defavorizate si familiile in care exista copii in situatii medicale dificile.

Prima dintre organizatiile internationale care a recunoscut relatiile pe care le avea cu ONG- urile a fost Liga Natiunilor. Astfel, aceasta in mod oficial se referea la „legaturile sale cu organizatiile private” în timp ce un numar important dintre aceste organizatii se defineau pe ele însele ca fiind uniuni internationale, institute internationale sau pur si simplu organizatii internationale.

Aceste formatiuni se disting de organizatiile interguvernamentale create de guvernele diferitelor state. ONG- urile sunt independente financiar de stat si de guvern, dar cel mai important fapt este ca acestea nu le datoreaza existenta, iar pentru a putea fi recunoscute, ele trebuie doar sa întruneasca conditiile precizate anterior si sa nu se implice in procesul politic.

In decursul a 1 an de activitate am intervenit in peste 15 cazuri contribuind la sustinerea de costuri pentru: OPERATII, PROTEZE, RECUPERARE, MEDICATIE, COMBATEREA SARACIEI, DEZVOLTAREA DE ALTERNATIVE SOCIALE VIABILE;
– am alocat cazurilor noastre banii necesari pentru medicamentatie, in functie de nevoile individualizate ale cazului;
– dispunem de o echipa de peste 10 de oameni, implicati total in activitatile O.N.G.-ului;
– Oricand personalul nostru sta la dispozitia celor cu nevoi speciale pentru a oferi fiecaruia O NOUA ZI.